Live Op Het Plein

Festival Live op het Plein is begonnen in 2017. Vanaf het begin is het een groot succes. Het festival is voortgekomen uit het Pop weekend Alkmaar die in 2015 stopte. Dit festival is niet commercieel opgezet en geven de bands een groot podium met goed licht en geluid. Live op het Plein is een jaarlijks terugkerend festival. Editie zes staat in het teken van bands uit de Bergen Egmond en Alkmaar. Deze is gepland op zaterdag 10 juni. Dit jaar komen we met een ijzersterk programma met meerdere hoofdacts: The Sting, Joe Cocker tribute band, Blue Flame Acoustic Mix en Backtobasic  Het hele programma is tezien op de site www.steffslive.nl

 

Ook dit jaar geven wij een boost aan het plein met livemuziek van twee uur ’s middags tot elf uur ’s avonds met totaal vijf bands. Het moet dit jaar weer en gezellige dag worden die veel publiek naar het plein trekt.

Persbericht Live op het Plein 2018

Na het grote succes van vorig jaar gaan we door met Live op het Plein. Dit festival wordt vanaf nu een jaarlijks terugkerend festival. Vorig jaar hebben we ons in moeten houden omdat we niet wisten welke kant het op zou gaan. Gelukkig zat alles mee, zelfs het weer.

 

De tweede editie staat gepland op zaterdag 9 juni. Dit jaar komen we met een ijzersterk programma met Jimmy & The Laporte Band met gast Oscar Benton als hoofdact. In deze band zitten de twee broers Laporte van Barrelhouse. En Tineke Schoemaker zingt ook vaak mee. Wie weet! Ook dit jaar geven wij een boost aan het plein met livemuziek van half drie ’s middags tot elf uur ’s avonds met vier bands. Het moet dit jaar weer een gezellige dag worden die veel publiek naar het plein trekt.

 

Het programma dat tot nu geboekt is:

  • Jimmy & The Laporte Band met gast Oscar Benton (met drie leden van Barrelhouse)
  • Lynx met Nick Renooij (presentator van het Jeugdjournaal)
  • Thin Lizzard (Thin Lizzy-coverband)
  • Stage Rock Band (de huisband)
  • Acoustic Mix (met Jos en Remco van Final Touch)
  • Bert Hoogeveen van Blue Flame (in de pauze)

Algemeen persbericht Live

Live is voortgekomen uit het Popweekend Alkmaar, maar in plaats van twee dagen, duurt dit evenement één dag. De eerste uitvoering, genaamd Live op het Plein, wordt gehouden in Bergen (Noord-Holland). De eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde, was Stef van Zijl. Hij had immers al festivalervaring met Jazz & Sail Bergen. Er ontstond een samenwerking tussen Steffs Beter Belegd en de stichting Stage studio van Gerrit Eikenaar, doordat deze zijn complete lichtshow ter beschikking stelde voor Stefs deel van het festival. Wat in Bergen ontbrak, was een mooie popdag midden in de zomer. Live op het Plein vervult die rol. Het is de bedoeling dat dit bij groot succes een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

 

De doelstelling van Live is dat er in ieder geval twee plaatselijke bands optreden en daarbij een semiprofessionele band. Als afsluiting treedt een hoofdact van redelijke bekendheid op. De aftrap wordt gedaan door een Bergense band. Daarna volgt een programma van minimaal vier bands en een pauzeact. Deze zal drie keer een halfuur spelen op het subpodium. 

 

De hoofdact is altijd een landelijk bekende artiest maar kan zomaar ook iemand zijn die heel erg bekend is in de jaren zeventig of tachtig.

 

Het evenement vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van juni tussen 14.00 en 00.00 uur op het podium bij Steffs aan Plein 5 in Bergen (Noord-Holland). De entree is gratis.