Live op het Plein 2018

De tweede editie van Live op het Plein was een groot succes.

Alles zat mee: een waanzinnige sfeer, mooi weer, goed licht en geluid en een mooie line-up. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk niet alleen Oscar Benton. Met de tweede band die zou optreden, hadden we een beetje pech. De bedoeling was dat Jimmy Sterman zou optreden met zijn reünieband Jimmy & The Laporte Band. Tijdens dit optreden stond ook Oscar Benton gepland. Jim moest met zijn band Jimmy's Gang de vrijdagavond daarvoor optreden in Duitsland. Dat ging allemaal vreselijk goed, totdat hij op de terugweg al om elf uur 's morgens meer dan anderhalf uur in de file stond om op tijd terug te komen. Jim heeft het helaas niet gehaald en er moest in snel tempo een oplossing gezocht worden. Gelukkig was er de Laporte band met Jan Blauw als zanger. In de band Thin Lizzard die de aftrap deed, is een van de gitaristen Aad Martin, die jarenlang in de Laporte band had gespeeld. De drummer van Thin Lizzard heeft de drummer vervangen, want die reed samen met Jim terug. Daardoor kon Guus Laporte de bas nemen die hij heel snel van Gerrit Eikenaar van de Stage Rock Band leende. 

 

Daarna ging het programma zonder verdere problemen door. Lynx gooide er met hun brede repertoire gewoon nog wat Hollandse nummers in, waarbij bijna iedereen stond te dansen. Het sfeertje werd vastgehouden door Acoustic Mix.

Bert Hoogeveen die de pauzeact deed, was een welkome gast. De pauzeact op deze manier was nieuw. Hij deed het erg leuk en stond lekker tussen het publiek te zingen. Bij de afsluiter The Stage Rock Band ging het hele plein los. 

 

Dankzij alle sponsors komt er een derde editie. Er wordt gezocht naar een interessante hoofdact. Heb je een leuk idee, mail het dan even. 

Foto's

Programma

14:30 –  Thin Lizzard (Thin Lizzy-coverband)

16:00 – hoofdact Jimmy & The Laporte Band met gast Oscar Benton (met drie leden van Barrelhouse)

18:00 – Lynx (met de zanger Nick Renooij van het Jeugdjournaal)

20:00 – Acoustic Mix (met Jos en Remco van Final Touch)

21:30 – Stage Rock Band (huisband)

 

Pauzeact Bert Hoogeveen (ex Blue Flame) om 15:30 – 16:00; 17:30 – 18:00; 22:00  22:30

Oscar Benton

Acoustic Mix

Thin Lizzard

Lynx

Stage Rock Band

Hoofdact: Jimmy & The Laporte Band

Jimmy and The Laporte Band met Guus en John Laporte van Barrelhouse en Jimmy Sterman, Jimmy’s Gang and Stars That Speak (Ode to Willy deVille)

Leadvocals Jimmy Sterman.

 

In de tachtiger jaren waren Jimmy, John en Guus frequent te zien en te horen met Jimmy and the Laporte Band, een blues/ rockband die de pan uit swingde.

 

Na een geslaagde reünie tijdens het Popweekend Alkmaar 2015, zijn ze er weer, nu op 9 juni bij Steffs op het Plein in Bergen. 

Pauzeact: Bert Hoogeveen (ex Blue Flame)

Een jongensdroom komt uit. Op niet de allerjongste leeftijd begin ik in de muziek, en wel als zanger van de Kelderboyzz uit Andijk. Een gemêleerd gezelschap dat plezier maken (nog steeds) het allerhoogst in het vaandel heeft staan. Jarenlang heb ik met deze band getoerd, kris kras door de regio. Als zanger, akoestisch gitarist en bespeler van de blokfluit, mondharmonica enzovoorts. Geweldige tijd was dat. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En na verloop van tijd wil je wel eens wat anders en zo ontmoette ik André Rood die net weer een nieuwe band aan het formeren was. Als je dan gevraagd wordt doe je gewoon weer mee. En met heel veel plezier. Vanaf juni 2009 al weer en vanaf dit jaar gaan we lekker oogsten met Blue Flame. Na allerlei uitstapjes met diverse gelegenheidsbandjes (met o.a. Willem Boon, Martijn Berkhout, Eelco Webbers en vele anderen) heb ik mijn draai weer gevonden en zing ik met heel veel plezier met Blue Flame. Een heerlijke band met leuke gedreven mede muzikanten!