Live op het Plein: 10 juni 2017


Het eerste festival onder de naam Live is Live op het Plein en wordt gehouden in Bergen (Noord-Holland). Stef van Zijl is de eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde. Hij had namelijk de festivalervaring al met Jazz & Sail Bergen. Een samenwerking ontstond tussen de Stage Rock Band en Steffs Beter Belegd doordat de Stage Rock Band hun complete lichtshow ter beschikking stelde voor zijn deel van het festival. Wat in Bergen ontbrak, was een mooie popdag midden in de zomer. Samen met de gemeente Bergen is er besloten dat Stef dit op 10 juni kon opzetten. Het is de bedoeling dat dit bij groot succes een jaarlijks terugkerend evenement wordt. 

 

Deelnemende bands

De aftrap wordt gedaan door Jimmy's Gang met bassist Cees van de Laarse, die bekend is geworden als de bassist van Brainbox. In de pauze speelt de rockabillyband The Spectators. Deze zal drie keer een halfuur spelen op het subpodium. Daarna speelt de Bergense band Howling Hurricanes. Dit is de band waar Angela Groothuizen haar debuut gemaakt heeft, voordat ze naar The Dolly Dots ging. Haar broer Jos is nog steeds de bassist. Om 19.00 uur treedt Dennis Burke op. De dag wordt afgesloten met het grote jubileumoptreden van Stage Rock Band. Deze band bestaat op deze datum precies vijftien jaar.

 

Programma

14.00 – 16.00:  Howling Hurricanes & Reminiscing (hoofdpodium)

16.00 – 16.30: The Spectators (kleine podium)

16.30 – 18.30: Jimmy's Gang (hoofdpodium)

18.30 – 19.00: The Spectators (kleine podium)

19.00 – 20.45: Dennis Burke (hoofdpodium)

20.45 – 21.00: The Spectators (kleine podium)

 

21.00: Stage Rock Band (hoofdpodium)

Foto’s

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Zo vind je door Bergen al veel posters en de twee spandoeken, een bij Steffs en een bij de rotonde op de Dreef. Op foto 1 zie je hoe Jaap het podium heeft uitgezet en verwonderd staat te kijken naar de grootte van het oppervlakte.

Evenement

Poster