Live in de tent 2017: 18 november 2017

Live is voortgekomen uit het eendaagse festival Bergen Live. De eerste uitvoering hiervan, genaamd Live op het Plein, werd gehouden in Bergen (Noord-Holland). De eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde, was Stef van Zijl. Hij had dan ook festivalervaring met Jazz & Sail Bergen. Er ontstond een samenwerking tussen hem en de Stichting Stage Studio, doordat zij haar complete lichtshow ter beschikking stelde voor Stefs deel van het festival. Wat in Bergen nog ontbrak, was een mooie popdag midden in de zomer. Live op het Plein vervulde die rol. Het was zo succesvol dat nu ook een najaarseditie op de planning staat, nu met de naam Steffs Live in de tent.

 

Op het programma van Steffs Live staan in ieder geval twee plaatselijke bands en daarbij een semiprofessionele band. De aftrap wordt gedaan door de Bergense band Howling Hurricanes. In deze band heeft Angela Groothuizen haar debuut gemaakt, voordat ze naar The Dolly Dots ging. Haar broer Jos is nog steeds de bassist.

 

Daarna speelt Blue Flame, die vooral bekend is in Bergen, omdat zij veel bij Nero hebben gespeeld tijdens Jazzfestival.

 

In het voorprogramma speelt de Stage Rock Band. Deze band bestaat al sinds 2002. Deze Noord-Hollandse band is voortgekomen uit de legendarische Highway Band, die in 1973 het hoofdpodium van Paradiso bereikte en drie keer in het buitenland heeft opgetreden. De Stage Rock Band speelt al vanaf het begin nummers uit de jaren zeventig, tachtig en nul met een ‘rocksausje’. De basis van de band is al jaren hetzelfde gebleven. De Stage Rock Band viert bij dit evenement zijn vijftienjarig bestaan.

 

De hoofdact is dit jaar de rockabillyband The Spectators. Deze band stond afgelopen zomer op het subpodium van Live op het Plein. Dit was zo’n groot succes dat Stef direct besloot om hen op het grote podium te zetten, vooral voor de mensen die niet stil kunnen zitten. 

 

Het evenement Live in de tent vindt plaats op 18 november tussen 15.00 en 00.00 uur op het podium bij Steffs aan Plein 5 in Bergen (Noord-Holland). De entree is gratis.

Poster